De 11 Beste Fitness Accessoires Voor Thuis

Gepubliceerd nov. 21, 21
6 min read

Best Geteste Hometrainers

De rubberen coating zorgt voor geluiddemping en beschermt het gietijzer én de vloer tegen slijtage, maar slijt natuurlijk zelf ook op den duur. We raden je aan ronde halterschijven te kopen en geen twaalfhoekige. Vooral bij het deadliften heb je liever een ronde dan een hoekige schijf. Het beste kun je in een halterset investeren, dat wil zeggen een halterstang plus halterschijven.

Dat betekent wel dat je bij de zwaardere oefeningen een boel gewichtschijven aan de stang hebt bevestigd. hometrainer voor in huis. Acht aan iedere kant, terwijl je met halterschijven van 20 kg met drie schijven per zijde kunt volstaan om aan de 140 kg te komen. Persoonlijk gebruiken wij het liefst zo min mogelijk schijven vanwege de balans.

Hardloop Band

Als dit ook voor jou geldt, kun je je set misschien het best meteen uitbreiden met een set halterschijven van 20 of 25 kg, of zoals wij hebben gedaan, met een set van 40 kg. Let er wel op dat je schijven met een boring van 51 mm koopt voor je halterstang van 50 mm! Met alléén een halterstang en wat halterschijven kun je al tal van oefeningen doen, zoals deadliften, voorslaan, schouderdrukken, voorovergebogen halterroeien et cetera. crosstrainer voor in huis.

Beste Loopband Voor Thuis 2021Loopband Kopen? - De Beste Hardloopbanden

halterstang) + € 80 voor een additionele 2×20 kg Squat of press rack of power cage Voor veel oefeningen is een squat of press rack of een power cage onmisbaar (De beste loopband kopen? Bekijk de top 5 loopbanden). Als je budget dat toelaat, kun je het best een power cage aanschaffen, maar met een in hoogte verstelbaar squat of press rack kun je ook prima uit de voeten.

Best Geteste Roeitrainers

Maar wij schatten dat je niet in staat bent 140 kg in je nek te krijgen vanaf de grond. Koop bij voorkeur een squat rack met in hoogte verstelbare spotters, zodat je ook alléén veilig kunt trainen. Let wel op de belastbaarheid van het rack dat je koopt, want vaak is deze lager dan de belastbaarheid van je halterstang! Kies ook hier voor kwaliteit.Richtprijs: € 150-200 voor een squat of press rack, € 300-500 voor een power cage Verstelbare trainingsbank Een squat of press rack of power cage in combinatie met een (verstelbare) trainingsbank stelt je in staat (schuin) te bankdrukken en je schouderoefeningen zittend te doen. Een goede trainingsbank dient stabiel te zijn en de rugleuning moet in ten minste drie standen verstelbaar zijn, in een hoek van pak ‘m beet 30, 45 en 90 (rechtop) graden.

De 11 Beste Fitness Accessoires Voor Thuis

Let erop dat je ook de zitting kunt verstellen voor een stabiele zithouding en dat de bank voorzien is van wieltjes zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen, al is dat natuurlijk geen absolute must. Het is lastig de kwaliteit van een bankje op het oog in te schatten; het beste kun je de fysieke showroom van de webshop even bezoeken en het bankje en de andere spullen die je van plan bent aan te schaffen behalve te bezichtigen ook even uit te proberen.

Velen zullen zich beperkt voelen in het aantal oefeningen dat ze kunnen doen, maar deze beperking was, voor ons althans, een zegen. Eigenlijk zijn wij thuis pas écht sterk geworden door terug te keren naar de basis en door enkel zware, samengestelde basisoefeningen te doen en de hoeveelheid hulp- en isolatieoefeningen tot nul te reduceren.

Beste Loopband Voor Thuis

Beste CrosstrainersBeste Hometrainers

Het resultaat? Een paar respectabele quadriceps. En met louter deadliften en bent-over rows hebben we een zowel wijde als dikke rug gecreëerd. En wie zei dat je met enkel bankdrukken en schuin bankdrukken geen ‘gorilla chest’ kon kweken? Nee, het vermeende ‘gebrek’ aan mogelijkheden was voor ons echt een zegen en heeft ons geleerd welke oefeningen er écht toe doen.

Wij raden een zogenaamde monkey bar aan, met dubbele stang en daartussen dwarsstangen voor het hanteren van allerlei verschillende grepen, breed of smal, recht en schuin, en zelfs asymmetrisch. Richtprijs pull-/chin-up bar: € 50–150 Core plate + V-greep Met een core plate en je halterstang kun je Russian twists en diverse oefeningen voor je schouders doen.

Creëer Bij Je Thuis De Perfecte Fitnessruimte

Met één kettlebell kun je al talloze oefeningen doen en met een set nog meer. Loopband voor thuis 2021 - Voorkom een miskoop. Een kettlebell is slijtvast en gaat praktisch een leven lang mee en als je toe bent aan een zwaardere variant, kun je je oude kettlebell meestal nog voor ruim de helft van de nieuwprijs verkopen en een zwaardere aanschaffen.

Tot slot Hier trekken wij de streep, onder andere omdat we hiermee aan het einde komen van de inhoud van ónze thuisgym en van hieraf niet meer uit eigen ervaring kunnen spreken. Je kunt je thuisgym haast eindeloos blijven uitbreiden - Thuis sporten; welke fitness materialen en apparaten. Zo hebben wij onder andere een setje power bands, een hexbar (shrugbar) en een multigrip/Swiss bar op ons verlanglijstje staan.

Alles Voor Fitness & Krachttraining Voordelig Kopen

  • Beste loopband 2021
  • Beste hometrainer 2021
  • Beste crosstrainer 2021
  • Beste roeitrainer 2021

Voordelen eigen sportschool thuis Je kunt trainen wanneer je maar wilt, 365 dagen per jaar, Je hoeft nooit te wachten op iemand die een apparaat gebruikt wat jij net wilde gebruiken, De muziekkeuze is geheel aan jou! Je kunt je kleden hoe je maar wilt, zelfs naakt als dat je favoriete manier is, Heel belangrijk: geen abonnementsgeld! Nadelen eigen sportschool thuis Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen: Minder apparatuur om op te trainen, Vaak geen trainingspartner, Je moet jezelf kunnen motiveren om te trainen! Wellicht vind je dit ook interessant Wanneer je weinig tijd hebt om naar de sportschool te gaan of gewoonweg geen lidmaatschap bij een sportschool hebt is dat natuurlijk geen reden om niet aan krachttraining thuis te doen….

De ruimte voor je eigen home gym is het liefst een ruimte met een betonnen vloer. Een betonnen vloer heeft geen problemen met de gewichten die je in de kamer zet, en het dreunt niet zo door als je een gewicht laat vallen. Een kelder is dan ook het meest ideaal.

Roeitrainer

Die zijn ook het makkelijkst schoon te houden. Een hele makkelijke oplossing om je gewichten te kunnen laten vallen zonder problemen zijn die rubberen deurmatjes met gaten. Die kan je bij de bouwmarkt kopen voor belachelijk lage prijzen, en ze vangen alle schokken op. Het enige nadeel is de rubbergeur Wellicht vind je dit ook interessant Wanneer je aan krachttraining wilt doen, kun je in principe kiezen uit twee typen fitness oefeningen: De compound oefeningen, ook wel samengestelde oefeningen, en de … De Apparatuur Je kunt je arm kopen aan gewichten en machines voor je home gym.

Je kunt een compleet home gym apparaat (zoals boven) aanschaffen met alles erop en eraan, maar dat is door de kosten en door de ruimte die het inneemt voor de meeste mensen niet weggelegd. Andere nadelen van een home gym is het beperkte aantal oefeningen dat je ermee kunt uitvoeren en het feit dat niet iedereen op ieder apparaat past.

Meer van Gezond leven

Navigation

Home